HTML

Argi és a világ

Miről is szól ez a blog? Pontosan fogalmazva halvány lila gőzöm sincs, de haladni kell a korral, mégha egy picinykét lemaradva is. A szerző csapongó gondolatait láthatjátok. A téma? Tudja a fene.

utolsó kommentek

megjegyzés

Nem tetszik amit írok? Nem tetszik ahogy írom? Rossz napod van? Csúnyán néztek rád? Te jobbat írnál? A te blogod szebb?

Ne is folytasd, leszarom.

címkék

licensz

Creative Commons Licenc

2010.11.03. argi

közbeszerzés - azt meg minek?

Ez nagyon jó. Szóval egységes ruha kell a hatóságoknak, de közbeszerzés azért ne legyen. Miért is, mit mondanak?

A biztonsági szempontok érvényesítése megkívánja, hogy az egyenruhák gyártása és elosztása ellenőrzött módon, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentő gyártók és szállítók által történjen, indokol a tárca.

Hát ez kész. Tehát attól félnek, hogy a csúnya szabók majd belevarrnak a ruháikba... mit is? Ja igen, levélbombákat. Meg nyomkövetőket. Meg lehallgató-készülékeket. Vagy olyan ruhát készítenek, ami leesik róluk, és csökken a tekintélyük (!). Persze az [insert random kormánypárti politikus] ismerősének pont van egy olyan szabászata, ahol mindez nem történhet meg. Ja persze. Ez a belügy egy jókedvű, kedélyes hely lehet, halálra röhöghették magukat mire ezt megszülték.

Ja és mellékesen:

A tárca autóbeszerzésére 450 milliót költene az Országos Bűnmegelőzési Bizottság keretéből, ennyi pénzből 50 nagy teljesítményű autót vennének, amire darabonként átlagosan így 9 millió forintot költenének. Az uniós elnökségünket követően a járműveket az autópálya rendőrség kapná meg. Itt azért mellőzné a közbeszerzést a tárca, mert az uniós elő- és utóbiztosításához szükséges autóknak az átlagostól eltérő "élőerős és technikai biztonsági követelményeket kell érvényesíteni.

Ezzel akár egyet is lehet érteni. Nagy teljesítményű, megerősített szerkezetű autókra van szükség, golyóálló üveggel és páncélzattal. És tuti csak egyetlen olyan gyártó van, ami ezeket a feltételeket meg tudja valósítani, tehát egyértelmű, hogy neki kell adni.
Aha. Szarkazmus off. Most komolyan, mikor szakad már rájuk az ég?

komment

Címkék: blog biztonság magyar kormány autó gondolatok lopás tolvaj közbeszerzés pintér koma ruhák sógor


A bejegyzés trackback címe:

https://argena.blog.hu/api/trackback/id/tr432419341
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása