HTML

Argi és a világ

Miről is szól ez a blog? Pontosan fogalmazva halvány lila gőzöm sincs, de haladni kell a korral, mégha egy picinykét lemaradva is. A szerző csapongó gondolatait láthatjátok. A téma? Tudja a fene.

utolsó kommentek

megjegyzés

Nem tetszik amit írok? Nem tetszik ahogy írom? Rossz napod van? Csúnyán néztek rád? Te jobbat írnál? A te blogod szebb?

Ne is folytasd, leszarom.

címkék

licensz

Creative Commons Licenc

2010.05.10. argi

banki baki

Szóval a hír már körbejárt, BKV-figyelő összegezte is. Imádott Békávénk megint elbaszott valamit. Tudom-tudom ez nem újdonság, dehát az ilyen bakikból levonhatóak egyéb apró következtetések. A hír viszonylag rövidke, a BKV tévesen duplán utalta át egy rakás ember fizetését. A 12000 dolgozó negyedéről van szó, 2 milliárd forint lett volna a teljes összeg - ha kimegy. 

"...mivel nem ABC sorrendben, hanem számlavezető bankonként ment az utalás, a BKV minden dolgozói rétegét érintette a dolog: a menedzsment tagjai, az ellenőrök, a járművezetők közt egyaránt voltak olyanok, akik dupla áprilisi bért kaptak. Amikor észrevették a dupla folyamatot, azonnal leállították a kifizetéseket. A folyamat így csak 22 százalékig teljesült, ha végigment volna a dupla utalás, akkor kétmilliárd forintot utalt volna el a BKV fölöslegesen."

forrás: Index

Vegyük elő a jó öreg matekot. Tehát akkor egy hónapban a 12000 dolgozó 2 milliárd forintot jelent. Azaz dolgozónként 166667 forint. Persze ebben benne vannak a fontos emberek meg a <BKV-s legalja munkások> is, de ez akkor is annyit jelent, hogy átlagosan a BKV dolgozók nettó kapnak ennyit egy átlagos hónapban. Ha többet visznek haza az öltönykék, mint illene, hát ez van - miért nem azért sztrájkolnak?

Kéremszépen azért álljunk meg egy pillanatra. Egy biztonsági őr örülhet, ha be van jelentve minimálbéren és kap egy hónapra összesen 100-120 ezer forintot. Az életét kockáztatva, havi 240 órában. Nem tudom egy átlagos BKV dolgozónak mennyi órája van egy hónapban. De kétlem, hogy arányaiban többet dolgoznának.

Szóval akkor, hova ez az állandó sírás és sztrájkolás? Megjegyzem ha én nekiállnék sztrájkolni mert kevés a pénz, páros lábbal rúgnának ki. Pedig őszintén szólva kedvem lenne hozzá, látva hogy például egy buszsofőr akár 8 általánossal és egy D kategóriájú jogsival (amit a BKV kifizet) keres majdnem annyit mint én iskolázottan, nyelveket beszélve. Pedig olyan dolgot csinálok, amihez csak én értek és vesztenének 2-3 hónapot egy új ember betanításával.

A mai világ általános tanulsága az, hogy nincs pótolhatatlan ember. Viszont csodaszámba menő országunk erre is rácáfol, még mindig rengetegen csücsülnek a meleg lében lubickolva. Gusztustalan, hogy ezek a cégek és dolgozóik ilyeneket megengedhetnek maguknak. Miközben mások azt sem tudják, mi lesz velük holnap.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://argena.blog.hu/api/trackback/id/tr351987552
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása