HTML

Argi és a világ

Miről is szól ez a blog? Pontosan fogalmazva halvány lila gőzöm sincs, de haladni kell a korral, mégha egy picinykét lemaradva is. A szerző csapongó gondolatait láthatjátok. A téma? Tudja a fene.

utolsó kommentek

megjegyzés

Nem tetszik amit írok? Nem tetszik ahogy írom? Rossz napod van? Csúnyán néztek rád? Te jobbat írnál? A te blogod szebb?

Ne is folytasd, leszarom.

címkék

licensz

Creative Commons Licenc

2010.10.21. argi

tolvaj-figyelő

Tegnap két olyan hírt is láttam, ahol egyértelműen a szokásos sógor-koma-rokon féle kapcsolódás esete forgott fenn. Ismét eszembe jutott: valahol ezeket össze kéne gyűjteni és lejegyezni, hogy aztán a nagyon fanatikus pártkatona ismerősök orra alá lehessen dugni. Van egy olyan érzésem: sok húsos falat van még hátra. Félre ne érts: nem az aktuális kormánypárttal/pártokkal van problémám, hanem az összessel: a parlamentbe bekerült pártokat nem tartom alkalmasnak.

 

Szóval csak röviden (így is hosszúra fog nyúlni), a legfrissebb van legfelül:

2010.10.20: Alig másfél hetük van a geodéziai cégeknek arra, hogy ajánlkozzanak az évtized bizniszére. A Vidékfejlesztési Minisztériumhoz tartozó Földmérési és Távérzékelési Intézet a jól hangzó, Országleltár névre keresztelt, új nemzeti vagyonnyilvántartáshoz az eddig szokásos árak sokszorosáért készíttet térképészeti légifénykép-felvételeket. Igaz, az intézet az elmúlt években egy másik projektben is lefotóztatta az országot, de érdekes módon akkor csak 160 millióba került a 70 ezer négyzetkilométerre kiterjedő művelet. Az ötmilliárdos közbeszerzési pályázatban olyan jelentkezési feltételeket szabtak, hogy azokat valószínűleg csak a VM államtitkárának régi cége, a Geodézia Zrt. tudja teljesíteni. (forrás)

2010.10.19: A takarékossági okból létrehozott Nemzetierőforrás-minisztériumban (Nefmi) két apparátus működik párhuzamosan. A régi emberek nem kapnak munkát, de nem is küldik el őket, közben létezik egy párhuzamos hivatal frissen felvett Fidesz-káderekkel. Spórolás nincs, viszont a munka is akadozik a kaotikus helyzetben. (forrás) - szerk: ez nem kimondottan, de valamilyen szinten azért kapcsolódik a témánkhoz...

2010.10.18: Október 23-án a korábbi évek gyakorlatával szemben nem az Országos Mentőszolgálat, hanem egy magáncég látja el a rendezvények egészségügyi biztosítását, bár az OMSZ az ünnepnapon így is készenléti ügyeletet ad. A helyére lépő céget a lebonyolító Hungarofest az Index kérdésére nem volt hajlandó megnevezni. (forrás)

update: 2010.10.20: visszakoztak... (forrás)

2010.10.12: Megvan a hortobágyi "nokiás doboz" - így kommentálta a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. jogi képviselője kedden, hogy – az eddigi vizsgálatok szerint – szabálytalan szerződésekkel 100 milliós kárt okoztak a cégnek a kft. volt vezetői. (forrás)

2010.09.15: Orbán Viktor szeptember 20-ai hatállyal Sélleiné Márki Máriát, a Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézet főigazgatóját nevezte ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójává, közölte a Nemzeti Erőforrás-minisztérium. (forrás)

2010.09.14: Az Orbán-kormány hivatalba lépését követő napokban nevezték ki Petykó Zoltánt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének. A minisztériumi fejcserék a Fidesz kipróbált gazdasági emberének 27 éves lányát is helyzetbe hozták. Szeptemberben Petykó Adrienn lett a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetési főosztályának a vezetője. Adrienn eddig könyvvizsgáló asszisztensként dolgozott. (forrás)

2010.09.14: Polt Péternek ismét esélye lehet a legfőbb ügyészi posztra, ha megszűnik Kovács Tamás megbízatása, értesült a Népszabadság fideszes politikusoktól. (...) A jelenlegi, nem hivatalos elképzelések szerint a legfőbb ügyész jelenleg hatéves mandátumát megemelnék, megbízatása kilenc évre szólna, írja a Népszabadság. (forrás)

2010.09.11: Peren kívül egyezne meg azokkal az egészségügyi intézményekkel a kormány, amelyek a Molnár Lajos-féle ágyszámcsökkentés miatt perlik az államot. A Legfelsőbb Bíróság hiába adott helyt panaszuknak, mégsem kaphatták vissza ágyaikat, mert a megváltozott jogszabályok miatt erre már nem volt lehetőség. (forrás)

update: 2010.09.29: A kormány négy önkormányzatnak összesen 3 milliárd 50 millió forintot ajánl fel kórház-finanszírozásra - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő szerdán Budapesten. (forrás)

2010.08.14: A kormány pénzt ad a vajdasági Magyar Nemzeti Tanácsnak (forrás)

2010.08.05: A Törökbálinton három alkalmazott halálát okozva felrobbant tűzijátékraktárat üzemeltető Pyro-Technic Kft. vezetőinek családi érdekeltségét szerződtette a kormány az idei augusztus 20-i tűzijáték biztonsági felügyeletére. Az Edex Hungary Kft. meghívásos közbeszerzéssel került az állami ünnepséget rendező konzorcium tagjai közé. A 2004-ben 50 millió forintos kárt okozó baleset miatt a Pyro-Technic vezetői ellen még mindig halált okozó veszélyeztetés miatt folyik büntető per. A Pyro-Technic az első Orbán-kormány idején a Happy End partnere volt az állami ünnepség megrendezésében, akkor 248 milliót költöttek a tűzijátékra. (forrás)

2010.07.22: A gyors vezetőváltás után Pintér Sándor volt cégeit bízták meg az MFB és leányvállalatai őrzésével. A bank üzleti érdekekre hivatkozva nem árulta el a szerződés részleteit a Hvg.hu-nak. (forrás)

update:
2010.08.06: Augusztus 1-jétől a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., Pintér Sándor volt vagyonvédelmi vállalkozása vette át a Magyar Villamos Művek Zrt. ingatlanjainak az őrzés védelmét – tudta meg a hvg.hu. A hírt az MVM kommunikációs részlegén megerősítették. (forrás)

update: 2010.10.21: Újabb állami tulajdonú cég, a Szerencsejáték Zrt. kötött szerződést Pintér Sándor belügyminiszter korábbi biztonsági cégével. A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. 24,368 millió forintért őrzi a Szerencsejáték Zrt-t. (forrás)

2010.07.02: Farkas Flórián felügyeli a roma pénzeket (forrás)

 

 

Nemzeti együttműködés? A 2010-es önkormányzati választások során a Fidesz/KDNP nagyjából letarolta az országot - ezzel biztosítva maguknak gyakorlatilag mindenhol a teljes hatalmat. Ahol a polgármestert esetleg nem is ők adták, az önkormányzatokban így is többségben vannak. Gyönyörű mintát adhatnának a "nemzeti együttműködés" rendszeréről, kreatívan támogatva és normális kritikával segítve a nép által felhatalmazott polgármestereket. Megteszik?

2010.10.18: Az esztergomi fideszes képviselők visszavonnák a (szerk.: független) polgármesterre átruházott valamennyi feladat- és hatáskört, továbbá a város költségén autót biztosítanának a volt fideszes polgármesternek, Meggyes Tamásnak, és az irodáját is megtarthatná országgyűlési képviselői munkájához. (forrás1,forrás2)

2010.10.13: Nem nyújtja be a szegedi önkormányzat az egyetemi városrész több mint kétmilliárd forintos összköltségű rehabilitációjával kapcsolatos pályázati dokumentációt az október 14-i határidőre, a döntéssel kapcsolatos határozati javaslat ugyanis nem kapta meg a közgyűlési többséget. Botka László polgármester szerint a város ezzel elesett 1,8 milliárd forintos uniós támogatástól; a fideszes képviselők úgy látják, még van lehetőség határidő-módosítást kérni. (forrás)

2010.10.12: Hiába hivatkozik a nemzeti együttműködés rendszerére Szeged újraválasztott szocialista polgármestere. Botka László a jelek szerint nem kaphat támogatást az új városvezetés megválasztásához a Fidesztől. A képviselő-testületben 14 képviselője van a Fidesz–KDNP-nek, a polgármestert 12 szocialista támogatja. A szerdai alakuló közgyűlés előtt Botka meg is kapta az első hadüzenetet, a többségben lévő ellenzék csak egy helyettes kinevezését engedélyezné neki, ami működésképtelenné teheti a városvezetést. (forrás)

2010.10.07: Valaki ütött, valakit elküldtek az anyjába. Gyöngyöshalászon nem sikerült békésre az átadás-átvétel a régi és az új polgármester között. Hogy ki ütött kit, arra mindketten másként emlékeznek. (forrás)

2010.09.10: Az Országgyűlés elnöke (szerk: Kövér László) azt mondta, nem akarja senkivel sem elhitetni, hogy a Fidesz-kormánnyal való együttműködésben nem számít, hogy „milyen színű az önkormányzat”. (...) Kövér szerint ez annyit jelent, hogy a fideszes vezetésű települések egy nyelvet beszélnek a kormányzattal, kevesebb lesz a súrlódás, kevesebb energia forgácsolódik el, kevesebb lesz a konfliktus. (forrás)

2010.09.06: Az önkormányzat működésében "általunk észlelt valószínűsíthető törvénytelenségekre fel kell hívnunk a figyelmet", írta a kónyi önkormányzati választás két fideszes jelöltje. Ágoston Tamás képviselő- és Németh Marica polgármesterjelölt ezzel a stop.hu cikkéhez csatolt hangfelvételre reagált, amelyen szavaikból az hallható ki, hogy ellenfeleik lejáratására az Állami Számvevőszéket akarják felhasználni. (forrás)

 

komment

Címkék: blog magyar kormány lopás tolvaj koma rokon sógor


A bejegyzés trackback címe:

https://argena.blog.hu/api/trackback/id/tr732387937
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása