HTML

Argi és a világ

Miről is szól ez a blog? Pontosan fogalmazva halvány lila gőzöm sincs, de haladni kell a korral, mégha egy picinykét lemaradva is. A szerző csapongó gondolatait láthatjátok. A téma? Tudja a fene.

utolsó kommentek

megjegyzés

Nem tetszik amit írok? Nem tetszik ahogy írom? Rossz napod van? Csúnyán néztek rád? Te jobbat írnál? A te blogod szebb?

Ne is folytasd, leszarom.

címkék

licensz

Creative Commons Licenc

2010.05.05. argi

bunda-próba

Most zajlott a snooker világbajnokság vége, jómagam is néztem. Igazából nem is pont erről akarok írni, hanem az egyik versenyzőről. A verseny végén kiesett, de nem is ez a lényeg. Valószínűleg leszedik a világranglistáról (ő vezette) és pár évig asztal közelébe sem engedik. Igen, John Higgins. A csapból is ő folyik, hogy így meg úgy elárulta a sportot, eladta a lelkét az ördögnek, meg a többi. A bunda nem szép dolog, de hol nincs? Gondoljunk csak bele a szituációba. 300 000 euró (83 millió forint), ha elvesztesz négy framet jövőbeli versenyeken (egy "meccs" megnyeréséhez akár 18 frame is kellhet). Mit jelent ez? Kit károsítasz meg vele? Saját magadat. Ez a sportág nem foci, itt ha elvesztesz pár framet és ezért esetleg kikapsz, a saját bajod: lemaradsz a kupáról és a honoráriumról. Hogy páran degeszre keresik magukat mert fogadnak rá? Hogy másik pár ezen bukik? Istenem, a szerencsejáték erről szól. Mocskos a világ, valaki mindig veszít.


Én nem ítélem el. Nem ismerem az anyagi állapotát és azt sem, egy ilyen megkereséskor mi ment végbe a fejében. Mert lehet, hogy épp szarul állt, vagy csak kellett egy új jacht. Könnyű azt mondani, hogy fú ez egy gazdag köcsög, csakmert látjuk egy-egy világverseny összdíjazását. Ők a tehetségüket váltják pénzre, nem maradnak annyi ideig a szeren és nyugdíjat se kapnak. Nameg, bármekkora is a bankszámlánk, a legtöbb ember nem áll ellen a könnyű pénznek sem. Gyarló dolog és lehet ködösíteni, hogy jaj én nem fogadnám el... De kinek is hazudunk?

Védekezve arra hivatkoztak, hogy megijedtek a maffiától. Szerintem ha két alak ezt eljátszaná, én se sokat teketóriáznék. Lehet nemet mondani, persze. Aztán hopp eltört mindkét kezed. Hopp a lányod megerőszakolták. Hopp az asszonyt is. Hopp a fiadat elüti egy autó. Neki három gyereke van. Bevállalná azt, hogy ilyen embereket elutasít tudva mindezt? Persze rá lehet fogni, hogy ez egy jó kifogás. Az is. De egy ilyen döntésben benne kell hogy legyen mint indok - egész egyszerűen ha nem merül fel, akkor buta az illető mint a tök.

Ami nekem nagyon nem tetszik, az a két újságíró. Belegondoltak mit tesznek? Valószínűleg tönkretettek azt az embert, de legalábbis ellehetetlenítették egy jó időre. Miként fog talpraállni, van-e elég tartaléka, a családja, barátai mit szólnak hozzá? Mindez őket nem érdekelte. Meg akarták buktatni. Talán... miért ne. Esetleg őket is megfizette valaki? Akinek nem tetszett Higgins első helye a listán? Ez fikció, de könnyen elképzelhető. Becsaptak egy (két) embert, a frászt hozták rájuk, aztán mindezt szétkürtölték. Hazudtak más embereknek. Innentől fogva honnan tudhatjuk, hogy ezek az igazságot írják? Vagy a cél tényleg szentesíti az eszközt?

Ha lenne rá lehetőségem, megcsinálnám ugyanezt velük. Megkérném őket, hogy pénzért írjanak olyan hangnemben pár cikket, ahogy én akarom. Persze a megfelelő körítés kellene, hogy érezzék akár bajuk is eshet ha nemet mondanak. Aztán mindezt a világ tudomására hoznám.

Az újságírás sosem volt egy makulátlan szakma, de ezt a típust rühellem. Ők az álszent csalók.

komment

Címkék: sport gondolatok snooker bunda john higgins


A bejegyzés trackback címe:

https://argena.blog.hu/api/trackback/id/tr121976523
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása